Sikkerhedskursus i Vorbasse Svømmehal

Søsikkerhed er en af Kolding Bådelaugs mærkesager. Klubben har en klar ambition om, at vi skal bibringe vore medlemmer så megen viden om sikkerhed til søs som muligt.

Der har derfor igennem en årrække været tradition for, vi med vores sikkerhedsambassadør Erling Winther hvert år i foråret afholder et sikkerhedskursus for klubbens medlemmer. Kurset indgår endvidere som en del af vort tilbud til elever på navigationsholdet. Der har været rigtig god søgning til kurset i de år, vi har afviklet det.

I år fik vi så muligheden for at lægge en praktisk overbygning på kurset. Vores medlem Kjeld Hansen havde en ældre redningsflåde, som var løbet over serviceringsdato. Han tilbud klubben flåden og så kunne vi bruge den som vi ville. Det gav ideen til at lave et praktisk kursus. Vi lånte Vorbasse Svømmebad, hvor vi måtte sætte flåden i vandet og lade den puste op.

Vi lavede et program med følgende indhold:

  • Generel instruktion i brugen og vedligeholdelsen af redningsvesten
  • Kort instruktion om brugen af en redningsflĂĄde
  • Hvordan opholder jeg mig i vandet med en redningsvest pĂĄ
  • Fælles svømning til en redningsflĂĄde
  • Ombordstigning i flĂĄden
  • Genoplivning og førstehjælp ved brug af en dukke

Vi tilbød eleverne at de kunne prøve at springe i bassinet med deres oppustelige redningsvest og så meget tøj som de ønskede, således at de kunne mærke, hvordan det virkede. Ca. 20 personer tog imod tilbuddet.

Det blev en spændende og lærerig aften. Billederne taler deres eget tydelige sprog. Du kan klikke på billeder, hvor du ønsker at se dem i stor størrelse.